torsdag 9 mars 2017

Berättande text matris

INNEHÅLL begripligt innehåll enkla gestaltande beskrivningar och enkel handling. Här ska du göra en egen bedömning av ditt lärande. Styckeindelning. Texten har någon form av styckeindelning.


Delprov C: skriva – bedömningsmatris. Bedömningsmatris för delprov C1: skriva, berättande text, svenska. Det som står i fet stil nedan är citat ur kunskapskraven. Matris för självskattning.


Skriva olika slags texter. Vilka förmågor arbetar du med i kapitlet? Beskrivande text. Förklarande text. Text i punktform preciserar citaten. Imorgon ska eleverna få använda det de lärt sig om hur en återberättande text är uppbyggd genom att själva. På ett utvecklat sätt. Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. De berättande texter du skriver innehåller enkla gestaltande beskrivning ar och enkel.


Berättande text matris

Med hjälp av Bums bedömningsmatris, som också finns att ladda ner gratis på liber. Titta på de berättande texter eleven skriver i det dagliga arbetet. Använder skiljetecken. Under VT av Skolverket bestämd period) Nationella prov år.


I alfabetisk ordning. Argumenterande text. Här hittar du den matris som jag använder vid bedömningen samt lite checklistor så du kan bearbeta och förbättra din text. Berättande text.


Den är gjord för mig som pedagog så. Hur skriver man en berättande text med god struktur - inledning, handling. Vilka språkliga strategier bör man använda i en berättande text ? När vi påbörjade arbetet med att. Planeringen för arbetet kan ni ta del av här: Alignmentplanering Svenska skriva berättande texter.


Berättande text matris

Några knep för att lösa porblem av Annika Sjödahl. Hur tydliggör jag för mina elever vad som utmärker en bra text och hur …. Texttyper Vad är typiskt för skolans texttyper? Långt inne i skogen låg en. Dina texter har en väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.


Dina berättande texter innehåller enkla gestaltande beskrivningar. E står till vänster, C i mitten och A till höger i matrisen. Bedömning i Lpp- matris och i övergripande matris i bild respektive biologi. Jag kan samtala kring berättande bilder, dess utseende och vad bilden vill berätta.


I mötet med talat språk och texter ska eleverna ges möjlighet att utveckla förmågan. Längst bak i häftet finns en matris som visar var i häftet kunskapskraven prövas.


Berättande text matris

Vi kommer att repetera hur återberättande texter är uppbyggda och få kunskap om hur man. I lärarhandledningen finns även matriser med tydliggörande av framgångsfaktorerna.


Entreprenören Alfred Nobel, en berättande text om Alfred Nobel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.