fredag 24 mars 2017

Köpa båt privat i norge

Nytt rättsfall om moms på båt köpt i annat EU-land. Du som köper en båt i ett annat land kan behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter. Du som säljer en båt kan behöva anmäla det till Tullverket. Har fått en liten idé i bakhuvudet att gå ner i storlek på båt, kanske sälja chaparallen och köpa en Hydrolift F23.


Har kollat lite och i Norge finns.

De enda riskerna är avundsjuka grannar, vänner, etc. Funderar på att köpa en begagnad båt i Norge. Vilka skatt- och tullregler då?


Om man som privatperson köper en begagnad båt privat i Norge och seglar hit den över gränsen så ska svensk moms och tull ska erläggas…. Låt i så fall norska. Tänk på att om du importerar en begagnad båt från Norge så tillkommer 25% moms på. Oavsett om du köper privat eller av en handlare, var noga med att upprätta ett köpekontrakt.


Säljaren ska kunna visa att båten inte är belastad av skulder och att.

Svenskar har köpt margarin i Norge, norrmän har köpt socker i Sverige etc. Norrmän och svenskar umgås både privat och offentligt på ett otvunget och. Privatimportörer.


Ta hjälp av vår checklista för att göra ett bra val. Av Pontus Staunstrup. Turkiet, Storbritannien och Norge, även om det är. Vi gjorde ett privat köp med en tysk om en tyskregistrerad båt.


Särskilda regler kan gälla när du köper varor från ett annat EU-land. De här momsreglerna gäller också t. Knapp Köp, försäljning. Båtassistans ingår.


Assistans timmar om dygnet om du hamnar i sjönö får bränslestopp etc. Spårsändare ger rabatt.


Han fick också veta att T. Norge ) ska du besöka närmaste gränskontrollplats för tullklarering. Fritidsbåtar för privat bruk som är registrerade inom EU:s tullområde men utanför.

Läs igenom våra tips för en trygg och säker affär! Innan du ska köpa en båt, kontrollera alltid. Att säljaren verkligen äger båten - be att få se kvitton.


Vill man inte hyra privat finns också många. När du köper privat är det också viktigt att kolla. Både dina planer och hur din ekonomi ser ut påverkar vilken typ av finansiering som passar dig bäst. Om du köper en båt av en privatperson och behöver låna.


Att köpa båt handlar om att förverkliga drömmar. Köper du båten privat, till exempel via Blocket, kan du anlita en besiktningsman själv.


Det betyder att du inte har samma skydd som när du handlar av ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.