torsdag 7 september 2017

E cigg farligt för omgivningen

E -cigaretter skulle användas som rökavvänjning. När du drar ett bloss bildas en ånga av vätskan. Den kan du sen blåsa ut som rök. Att röka e -cigaretter brukar kallas att vejpa.


Innehåller farliga ämnen.

När den som använder e -cigarett andas ut den ånga han eller hon har andats in från sin EC bildas en sorts "passiv rök". Information om den passiva röken. Kan e -cigaretter hjälpa människor att sluta använda tobak? Vilka hälsorisker innebär e -cigaretter för användare och deras omgivning.


Hur farligt är vaping? Foto: Shutterstock. Longitudinella studier visar att ungdomar som använder e -cigaretter i större utsträckning börjar röka konventionella tobakscigaretter.

Att passiv rökning är farligt är väl känt, och har gett upphov till lagar om rökfria miljöer och normer att inte utsätta barn för cigarettrök. Det är oklart om rökare som börjar använda e-cigaretter – vejpa.


E - cigg hjälper inte rökare sluta. Att använda e - cigg kallas för att "vejpa", från engelska "vape" dvs dra i sig ånga. Varje tobakscigarett som du inte röker är bra för din hälsa och din omgivning ! Nu visar dock tre nya vetenskapliga studier att så kallade e - cigg kan vara lika farliga, eller ännu farligare än cigaretter.


De nya rönen kan. Såklart så ska man inte utsätta sin omgivning för den passiva röken av en E-cigarett heller. Elektroniska cigaretter, så kallade e -cigaretter lyfts ofta fram som ett hälsosamt alternativ till tobaksrökning. Det finns hittills ingen väl utförd forskningsstudie som styrker att e -cigaretter skulle vara farliga för brukaren eller omgivningen samtidigt som det.


Men forskning som stöds. Man har i studier visat att ecigg producerar lång färre giftiga aerosoler, jämfört med tobaksrökning. Studie finner samband mellan e - cigg - användning och minskad rökning.


Detta skonar din omgivning mot farliga. En av de största förändringarna sker i ens hem och omgivning, där du helt slipper röklukt.

Utöver den farliga tobaksröken följer där även med kolmonoxid in i kroppen. Du slipper farliga ämnen och det skadar inte andra i din omgivning. E cigarett hjälper dig trappa ned eller sluta röka. Till skillnad från tobaksrök är ångan fullständigt ofarlig för både dig och din omgivning, och det är därför ett.


Vi listar de vanligaste frågorna vi får om e - cigg, eller elektroniska cigaretter. Vi får många frågor om att resa med e-cigaretter, om dom är farliga, om en kan vejpa. Ett 70-tal kan orsaka cancer.


Den som röker får själv i sig en fjärdedel av röken. Resten andas ut och sprids vilket gör personer i omgivningen till passiva rökare. DU KAN RÖKA UTAN ATT SKADA DIG SJÄLV ELLER DIN OMGIVNING.


E -ångan påverkar lungorna. Svensk forskning visar att effekterna av inandning av ” e -ånga” liknar det som händer vid rökning: luftvägsobstruktion. Passiv rökning betyder att personen exponeras för rök från brinnande cigaretter som sprids ut i omgivningen. Denna strömning innehåller delvis andra ämnen.


Fast realiteten är att e – cigg icke är farliga i jämförelse med. Det stör ingen i omgivningen eftersom det man gör är att suga in en ånga som är. Ofta behövs stöd från omgivningen och god planering för att lyckas.


Om du bestämmer dig för att göra ett försök så vill vi gärna hjälpa dig. Vi kommer att fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.