fredag 1 september 2017

Slang för fiberkabel

Hej, ska till att lägga nya plattor på framsidan imorgon. Ska snart få fiber och de har varit ute och planerat med mig var kabeln ska gå, de har. Vilket kabelrör för fiber ? På den egna tomten är fastighetsägaren själv ansvarig för eventuella skador på fiberslang och fiberkabel.


Därför är det viktigt att slangen läggs skyddat och.

Du som kund ansvarar för grävning för slang på egen tomt. Instruktion för ditt arbete. Anslutningsboxen får sättas inne i huset. Men fastighetsägaren får stå för eventuella.


Grävlaget kommer då lämna så mycket slang som du behöver och du gräver själv ner den fram till huset. Det går även bra att förekomma detta, genom att själv. Ett lämpligt grävdjup på.


Anvisad slang ska användas.

En fiberkabel måste ha sökband. När kabeln plöjs ned kontrolleras marken först genom att dra en tjälkrok, och därefter en läggs slang (arna).


Varningsnät har till uppgift att visa var kanalisationen ( slang och fiberkabel ) finns för. Fiberkabel förläggs alltid i skyddsslang. Föreningen har valt att använda slang med mm ytterdiameter för all kanalisation.


Den är inte UV beständig utan måste täckas med jord i hela sin längd. Entreprenören gräver in på din tomt tomten och lägger slang. Slangen kommer ligga i ring utanför ditt hus till installation.


Säsongen för att dra in fiber startar då marken är tjälfri och som tidigast i början av maj. Vi kommer att göra. Som kund ansvarar du för eventuell grävning och förläggning av slang för fiber på egen tomt (=trädgård) fram till huset.


Du kan gräva och lägga ner slangen i. Den ligger nedgrävd i marken och skyddas av jord och en hård slang. Fiber påverkas inte av väder och vind. Sedan ingår det borrning av ett. Gräv därför ditt schaktningsdike med mjuka svängar vid riktningsbyte.


När grävning och nedläggning av slang gjorts kan du fylla igen.

Varningsnätet har till uppgift att visa var slang och eventuell fiberkabel finns. Slangen förläggs med ett fyllnadsdjup av minst 55cm överkant slang till färdig markyta.


Typfall 1: Slinga vid tomtgräns med en slang som skall vara anpassad i längd så. Vid förlängning av slang skall skarvning. Vid grund förläggning på grund av tex.


Slang för förläggning av fiberkabel. Dessa fiberkablar kan man lägga i marken, dra i rör. Fiberanslutning från Härjeåns anvisade anslutningspunkt.


Grävning och förläggning av slang, fiberkabel och söktråd till fasad närmast där vi går förbi med vårt schakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.