tisdag 8 maj 2018

Bedömningsmatris berättande text

Utveckla genrepedagogik och använda cirkelmodellen. Varför använda sig av genrepedagogik ? De fyra delarna behandlade följande texttyper: beskrivande text, faktatext, instruerande text och återgivande text.


Bedömningsmatris berättande text

Skrivuppgiften kopplad till. När eleverna läser ett ämne tillägnar de sig även kunskaper om hur språket är uppbyggt och vad för sorts text som de möter. Tillfälle 5: Uppföljning och sedan. En dokumentstudie av lärares planering med genrepedagogik som.


I den tredje fasen skriver vi en text tillsammans, och i det fjärde och sista steget skriver eleverna på egen hand. I vilka ämnen kan man hitta den här typen av text ? Språkliga drag diskuteras ( berättande, instruerande, argumenterande.. ). En av mina elever valde att göra en instruktion om hur man gör en 3D-teckning.


Resultatet ser ni här. Berättande text. I serien ingår: Argumenterande text. Kristina Asker - universitetsadjunkt vid institutionen.


Hur du kan arbeta med instruerande text i klassrummet utifrån cirkelmodellen. En instruerande text är till exempel uppbyggd på ett sätt att instruktionen förenklar för läsaren när hon ska utföra något. En berättande text innehåller ett språk. Rapporterande text.


Bedömningsmatris berättande text

I de filmade exemplen på webben kan du se hur lärare och elever. Sedan vi började att arbeta mer systematisk med genrepedagogik utifrån. Instruerande text.


Vi förstärkte vår instruerande text med bilder som bildstöd. De sex olika text -genrerna man arbetar med är argumenterande text, förklarande text, beskrivande text, narrativ text, återgivande text och instruerande text. Pedagogiken minskar klyftorna mellan låg- och. Språkutvecklande arbetssätt och genrepedagogik med Livet i. Modersmålsundervisning och utmaningar med genrepedagogik och cirkelmodellen.


Där finns även övningar i genren argumenterande text. Lektionsbanken består av lärares tips kopplade till Lpfö och ämnenas kursplaner i Lgr 11.


Genrepedagogik är en pedagogisk modell som handlar om att explicit. Checklista för. Det innebär att när jag inför en ny typ av text som eleverna skall lära sig. Dags för instruerande text.


Text är mer än skrift. Man kan också läsa boken: Om du vill veta mer om Knutbyskolan och deras arbete med genrepedagogik.


Bedömningsmatris berättande text

Utifrån genrepedagogik kommer vi att träna förmågan att läsa och se hur en instruerande text är uppbygg strategier för hur enkla tydliga. I figur handlar det om en instruerande text som illustreras genom en modelltext.


Introduktion till genrepedagogik. Progression i ämnet svenska från åk 1–på gymnasiet. Vad lär sig elever från åk. Vi kommer att arbeta med instruerande texter framöver.


Arbetet med beskrivande text enligt cirkelmodellen fortsätter. Nu är det sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.