onsdag 25 juli 2018

Elstängsel jordning

Vår support hjälper gärna till. Ring eller mejla oss. Varmt välkommen! Strömmen i marken går tillbaka till aggregatet genom jordspettet. Kretsen är sluten. Spänningen från aggregatet fördelas över de tre motstånden, beroende på deras storlek. Gallagher rekommenderar att följa rådet, då en bra jordning är avgörande för ett väl fungerande elstängsel. Steg 3: Borra ett hål med jordborren och placera.


Om fler jordspjut behövs, placerar du nästa jordspjut minst meter från det första och så vidare. Moms tillkommer som standard på alla priser. Vid dålig jordning hjälper det inte hur starkt eller hur bra elaggregatet man har. Vid starkare och större aggregat rekommenderar vi att man gräver ner flera.


Det är viktigt att inte undervegetationen, som gräs och buskar, kommer i kontakt med elstängslet. Om ni har en eltråd med ett högt. Om den är över 3V behöver du bättre jordning. Tänk på att inte bara antalet jordspett avgör utan också jorden de placeras i - den får inte vara för sandig.


Det är enkelt att missa jordningen när ett nytt stängsel ska sättas upp. Väldigt viktigt att jorda ordentligt för att få full effekt på aggregatet.


Dessa delar är tråden, djuret och jorden i ett kretslopp. Att jorda i det befintliga el- eller telenätets jordning är förbjudet och ger nästan undantagslöst driftstörningar på elektronisk apparatur. Det bör vara minst meter till annat jordtag. Jorda heller aldrig i gårdens vattensystem.


Djuren kan få stötar när de dricker ur vattenkoppar i ladugården vilket minskar. Nutidens aggregat är så kraftiga så att man måste ha mycket god jordning. Kom ihåg att man aldrig kan jorda. En riktlinje är att ha lika många.


Aggregat: Aggregatet är kärnan i ditt elstängsel. El stängsel kräver mycket jordning meter spett per kj och gärna i fukt. Annars blir det ingen effekt långt ut på systemet. Osknedslag är ganska.


Elstängsel jordning

Då kommer strömmen in baklänges och bränner sönder mycket. Så nej sätt spetten någon meter från bädden eller runt de. Sverige är bra elstängsel eller nät kom- pletterade med. Utförandet av grindar kan variera beroende på hur de används, av.


En bra jordning är avgörande för ett väl fungerande elstängsel. Kolla in del av jordnings-videon! I regel behöver du ett jordningsspett per joule. Tumregeln kan man säga är att hellre ett jordspett för mycket än ett för lite.


Elstängsel jordning

Jorda med fördel åskskyddet med separat jordning. Jodspettet bör sättas ca. Det är förbjudet att jorda i hushållets vatten. Jordning av stängsel, hur då?


Elstängsel jordning

Antal jordspett: – För att uppnå en så bra jordning som möjligt skall minst st. Detta för att få den absolut bästa effekten och den bästa strömstyrkan i ditt elstängsel.


Jordspett används för att jorda elaggregat för elstängsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.