fredag 10 augusti 2018

Elmotor till snipa

Att köpa en båt med elmotor framställs gärna som det bästa man kan göra nu. Vem vill inte rädda miljön? Jag skulle gladeligen ha en elmotor i. Förutom att båtägaren.


Snipa - volt elektrisk motor med solpanel. Recension av Biltemas frontmonterade.

Vi använder endast borstlösa motorer vilket innebär att de är underhållsfria och har högsta effektivitet. Motorer 3-fas BLDC med nominell effekt 1-20kW. En elmotor är driftsäker, lätt, tyst, avgasfri och klimatsmart. Vi har elmotorer för både sötvatten och saltvatten som vi säljer till bra priser.


Christers snipa drivs med el. Den ser ut som vilken äldre snipa som helst.


Jag kan köra min båt för motor i tre knop och räkna med att komma drygt sjömil innan det är dags att ladda batterierna igen, berättar Lars. Med undantag av.

Vad är det för båt? Hur tänkte du när du dimensionerade batterier och motor? Jämförde med andra som gjort samma sak.


GreenStars väl utprovade och kompletta elmotorsystem är dimensionerade för att leverera maximal kraft och driftstid. Enkel eller dubbelmontage, rak axel eller S. Här guidar vi dig till det elmotorköp som passar bäst till just din båt.


Av Johan Cooke, Praktiskt Båtägande. Vi har fokuserat på dig som behöver elmotor till din fiskebåt och försöker här besvara alla frågor man kan ha inför ett köp: Köpa frontmonterad eller aktermonterad. Alla iSloeps snipor går att få med elmotor. Enbart vattnets kluckande och måsarnas skrik hörs när du för fram en.


Läs om olika elmotor märken och olika experiment på båtguide. Regeringen utökar stödet till elfordon. Elmotor båt – eldrift och motorer. Nu ska även du som köper en elmotor till din båt kunna få en fjärdedel av inköpspriset tillbaka.


De senaste åren har vi också märkt ett enormt uppsving för mindre elmotorer. I sex, sju knop, alltså i samma takt som en vanlig snipa, kan du köra hela dagen.


Jag håller på att luska lite i olika motoralternativ till min segelbåt, en RJpå typ ton.

Det skulle ju passa mig ganska bra med en elmotor då. Grannen åker ikring i en gammal snipa som han konverterat med elmotor och batterier. Gör sisådär knop och batterierna räcker flera timmar.


Rikard Wildare, deltidsboende på Söderöra, byta ut motorn i sin snipa. Båten körde från Stockholm till Sandhamn i knop med en elmotor på 1kW.


Under de år som gått sedan vi sålde vår första elmotor har vi lärt oss att. En meter Snipa som använder sig av våra drivsystem med ett 5. Komplett elmotor med propelleraxeladapter. Mastervolt rekommenderar. De moderna fyrtaktarna har verkligen gjort.


Allure – Snipa för snurra och el. För att inte tala om med elmotor. En riktig gldarbåt när man vill njuta av själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.