onsdag 13 februari 2019

Fästa lampa i taket gips

Lampa trillade ner från gipstak, varför? Det finns många olika fästelement för montering av en lampa eller något annat i gipstaket. Speciellt för att montera lampor i taket som inte väger så mycket.


Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. I taket bör varje fästpunkt belastas med högst kg när man fäster direkt i skivorna. När det gäller väggar och tak bör man inte fästa föremål som avger stark.

Men hur sätter du upp en större lampa i taket ? Att fästa en ljuskrona i taket. Att sätta upp en ljuskrona på ett säkert och hållfast sätt kan kräva lite planering. Takkrok för dig som har gipsskivor som innertak. Passar för skivor med tjocklekarna 3-mm.


Den här typen av krok måste du. Man kan man välja att hänga det nya taket i det gamla, eller att hänga det i ett. Gips ger efter spackling och målning ett alldeles slätt tak utan skarvar.

Vi har också gips både på väggar och tak, vilket är jättetrist när man vill hänga upp något! Vi har fått förstärka taket med en regel på vinden, innan vi har hängt. Pluggen gör en stark knut i hålutrymmet bakom skivan 4. Fästa i gipsvägg - tunga upphängningar. Samma försiktighet måste iaktas om du vill fästa något i betonggolvet under parkett.


Borra i betonggolv. Väggar vid schakt består av två lager gips, tjocklek ca mm. När du skall fästa upp någonting på gipsvägg görs detta. Förstärkningsreglar.


ASSIvA mATERIAL använd dessa plugg när du ska fästa i. Här visar vi dig några av de vanligaste krokarna, skruvarna. Montera föremålet. Rawlnut gummiankare. Tryck till skruven så.


Självhäftande remsor tapet och gips, Tesa Självhäftande remsor som sitter säkert och är. Om du ska montera något i en vägg som inte är av trä måste du använda plugg.


Skivexpandern, ofta kallad mollyplugg, är bästa sättet att fästa tyngre laster i. Nu kan du enkelt hänga upp dina taklampor snyggt i taket.

Den svenska uppfinningen CableCup sitter. Stryk ut det jämt över ytan som ska sättas mot taket. Du måste veta hur du ska montera på rätt sätt. Takdosor är till för att montera infällda.


Här under beskriver vi steg för steg hur du går tillväga för att få en lampa i. Då kan man fästa häktorna direkt på stegkättingens små öglor eller surra dem. Nu har du fördelat lampans vikt på flera punkter i taket.


Tycker också kg är mycket på en punkt på enbart en skiva, gips eller plywood. Glans på samtliga tak och väggskivor. Vilka storlekar finns taken.


Stuckaturer är dekorativa inredningsdetaljer av gips som kan framställas på ett. En stuckatur skänker elegans åt vilket rum som helst och är enkel att montera. Men för en säker installation måste du först sänka taket ! Tumregeln är en lampa per kvadratmeter, men det beror på vilken lampa du valt. Använd gipsskivor.


Räkna med en lampa per kvadratmeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.