fredag 19 april 2019

Hur långa klor ska en hund ha

Funderar du över hur långa klor din hund ska ha ? Kolla då in denna artikel för svar om hur du klipper och sköter om din hunds klor på bästa. Men hur långa ska de vara egentligen? Jag kan såklart ha helt fel här, det är bara min teori. Att klippa klorna på sin hund kan kännas läskigt, för alla inblandade.


Ha gärna bomull och iskallt vatten tillhands då kylning är ett bra sätt att stoppa.

Om du tänker dig att din hund står med tassen i marken så ska snittet ligga i samma. Vad du har för ras och om klorna är för långa samt hur länge de varit så spelar in. Hur vet man att en hund har för långa klor ? Hur får jag till en lugn kloklippning ? Det finns inget bestämt intervall hur ofta du bör klippa din hunds klor.


Om du har en valp kan du ha som regel att klippa klorna en gång per vecka. Precis som med en själv har långa naglar lättare för att böjas och brytas av. Så klipper du hundens klor.


Vad ska man tänka på och hur ofta ska man klippa klorna?

Här förklarar vi steg för steg hur du går tillväga med. Jag har alltid gått efter "det ska inte höras när hunden går på golvet" och hörs. Klippa ner långa klor.


Det är relativt enkelt att klippa hundens klor, men du måste veta hur det ska gå till för. Beroende på din hunds storlek kan du ha den i knät eller sitta på golvet. Somliga hundar har lång pulpa hur man än klipper, har man klippt ett tag utan att pulpan minskar i storlek, är det.


Det är viktigt att klippa hundens klor regelbundet, då långa klor ökar risken för skador. Men vad ska du tänka på när du klipper hundens klor och hur ofta ska man. Ha gärna riktigt gott godis att ge hunden så att den associerar kloklippningen. Hur tränar jag valpen till att känna sig trygg och lugn medan jag klipper?


Använd inte förrförra hunden klotång, den är troligtvis slö vilket resulterar i att du klämmer av klon. Härnäst behöver vi ha koll på pulpan, hos valpar är den där den ska vara. Om hunden inte gillar kloklippning kan du börja med att vänja den att du håller den. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


För långa klor kan orsaka många hälsoproblem för din hund. Om du ska hämta hem en valp kan du, exempelvis, be uppfödaren visa dig hur man klipper.


Först och främst skall du ha koll på att du har rätt sorts verktyg för din hunds storlek. Katter som går ut ska man inte klippa klorna på men innekatter går bra.

Om klorna får växa sig för långa riskerar djuret att fastna med sina långa klor. Detta följs av en tid på flera veckor då djuret måste ha krage och bandage. Om din hund ska sövas hos oss på Smådjurskliniken så hjälper vi till att klippa klorna gratis!


Många hundar protesterar hejvilt när det är dags för kloklipp. I värsta fall blir det så krångligt att hundens klor får växa sig på tok för långa. Tycker du att det verkar krångligt eller vill ha någon som visar hur man gör, så är du varmt välkommen.


På denna sida går vi igenom hur du klipper klorna på din hund, varför du bör göra. När klorna blir för långa kan det vara obehagligt för hunden att gå, eller till och.


Snittet ska ha en vinkel så att det matchar vinkeln klon har gentemot golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.