måndag 10 juni 2019

Fuska med förarkort

Förare använder andras förarkort i färdskrivaren och kör längre sträckor än tillåtet utan att vila. För några år sedan förekom ett utbrett fusk med.


Man sätter in ett nytt förarkort och fortsätter köra. Då ser det bra ut när polisen stoppar en, säger Thomas Morell. Det andra sättet är att med hjälp. Förra året dömdes en förare för att ha fuskat med färdskrivaren.


Fuska med förarkort

Ett vanligt fel är att förare kört utan förarkort, något som myndigheten ser. Förarkortet som satt i färdskrivaren omhändertogs av polisen och lastbilen skickades utan last till närmaste auktoriserade besiktningsverkstad.


Fusket med kör- och vilotiderna är ett problem både. Det är ett gemensamt ansvar hos dig som förare och transportföretaget att färdskrivaren och förarkortet fungerar. Färdskrivaren och kortet ska hanteras med.


En åkare från Portugal dömdes i måndags av rätten i danska. Det är det som har varit det svåra – väldigt få är ute efter att fuska, men det är ett komplicerat regelverk. Vid det andra mötet kom mycket att. Vi hittar allt fler lastbilsförare i region nord som kör på någon annans förarkort.


Fusk med vilotider ökar i åkeribranschen. Transportstyrelsen slår larm om hur bussföretag fuskar med förares. Vi kan återkalla körkort i. Därför infördes digitala färdskrivare med personliga förarkort. Försäkran ska förhindra fusk.


Inför kunskapsprovet ställs krav på att lämna försäkran om att inte använda otillåtna hjälpmedel eller på annat sätt. Tre fordon kontrollerades och i samtliga fall förekom fusk med förarkorten.


Tre kontrollerade fordon och tre manipulerade körtider. Fusket på körkortsprovet liknar ibland rena spionthrillern – här är. Har du förslag.


I Sverige har det under den senaste tiden uppmärksammats flera fall av fusk med körkort och förarkort. Risken för allvarliga olyckor är uppenbar. Många fuskar för att få körkort. De fuskar på det skriftliga provet.


Fuska med förarkort

Nu ska reglerna bli hårdare. Teoridelen av körkortsprovet förnyas i juli efter misstankar om fusk med kameror och tolkar.


Nyligen rapporterade Sveriges Television om att polisen upptäckt att allt fler, framför allt utländska chaufförer, använder sig av flera körkort för. Den som ska ta körkort får också krav på sig att lämna försäkran om att inte använda.


Körkortsreglerna görs om – fusk kan ge fängelse. Saftiga böter för transportföretag efter upprepat fusk med kör- och vilotider. Max dagar utan förarkort om man kör en med digital färdskrivare.


Som mois säger kan man ju inte fuska lika lätt, ett färdsdskrivarblad kan. Ska man fuska med körtid så får man nog prova något betydligt enklare.


När jag börjar skulle jag kunna sätta in förarkortet efter min körtid. Larmet gällde nämligen en man i 20-årsåldern som hade blivit påkommen med att fuska när han skrev teoriprovet för att kunna ta körkort. Detta kommer att minska både fusk och administration, vilket förväntas.


Fuska med förarkort

Båda riskerar förutom kännbara böter även sina körkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.