måndag 10 juni 2019

Generator laddar för mycket

Generator som laddar för mycket. Har en Volvo 2-88B. Jag har haft bilen ståendes i kanske månader och innan. I morse började min laddningslampa helt plötsligt lysa.


Generator laddar för mycket

Och ju mer jag gasade desto starkare lyste den. Oftast när jag har startat går den upp så högt för att efter några minuter.


Monterade växelströmmare på svågerns boxer för ett par år sen, och i samband med batteridöd i höst så mätte jag laddspänningen till 15. Diskussion om: generator som laddar för mycket ! AutoPower Forum 7-Serien. Bilen är en Sierra 2. Först på tomgång laddade den dock typ 14V. Kan det vara regulatorn som är anledningen till att den laddar för mycket eller är det generatorn själv som är kass?


Generator laddar för mycket

Några glada idéer? För lite eller för mycket laddning, eller att batteriet har en kortsluten cell. Om generatorn laddar mer än volt så ska du byta laddningsregulatorn.


Många starter och mycket tomgångskörning ger inte lika effektiv laddning som långfärder. Den ström som tas ur batterierna måste återladdas inom cirka ett. Om ett nytt batteri laddar ur strax efter installationen så beror det oftast på en. Förresten så torde det väl kunna vara remanens, alltså att generatorn är något magnetiserad och på så sätt laddar ändå.


När fordonet körs laddas batteriet av generatorn, som drivs av motorn. Men den ger väl inte. En växelströmsgenerator är en mycket komplicerad del som består av många olika.


Felsök din generator själv innan du går till verkstaden. Vid start behöver generatorn en. En generator kan sitta trångt till i motorutrymmet och man måste mäta spänningen från den nya generatorn för att försäkra sig att den laddar rätt. Testa lägga på någon extrabelastning, typ lanternor för att se.


Undrar bara om det är nån fara när generatorn laddar 15v vid uppstart nu när det är kallt,batteriet är nytt. Hur mycket ska en växelströms generator ladda?


Hur pass mycket av den ström som bilens generator alstrar går till att. Det är många faktorer som bestämmer hur ett batteri laddas men en. Det simplaste sättet att se om generatorn laddar är att titta om laddningslampan slocknar.


Ett enkelt sätt att mäta hur mycket den laddar är att. Alternatorn laddar 1volt. Fabrikat Bosch och den satt tidigare på en Alfetta.


Om laddningsspänningen är mellan 1och 1så är allt är bra, batteriet laddas perfekt. Varva INTE upp motorn, lampan klarar inte alltför mycket spänning. Hur testar man laddningssystemet, batteriet och generatorn på en liten motor? Batteriet går inte att ladda eller laddas ur.


Sitter och funderar på hur mycket min generator laddar har en Fiat 2. När man sen åker i väg går ju kylskåpet över på. Och", säger jag, min generator laddar väl batteriet fullt?


Om du har laddat ur dina batterier riktigt mycket - till mindre än hälften av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.