tisdag 20 augusti 2019

House of rym puff

House of rym puff

Avståndet mellan. Nu ska ny slang grävas ner och fiberkabel blåsas in i den. Där börjar avbrottet) Nya kabeln ska svetsas in.


För grävning av slang samt montering av bredbandsuttag och skarvbox. Din uppgift som fastighetsägare är att från tomtgräns gräva fram slangen till huset, skruva. Byborna i Risliden utanför Norsjö kommer nu att få supersnabbt fiber.


Nu väntar vi på att fiberkabeln ska levereras så att blåsning ska göras. Det har visat sig att fiberkabel. Om monteringen och nedgrävning av slang på tomt inte är klar när. Fiberkabeln skall ej böjas för snävt och man kan inte slå på den.


Markeringsband skall läggas ca. Kontakta vår kund service och meddela hur många meter slang du behöver och vilken dag du planerar att hämta materialet. Planera var fiberkabeln ska dras.


Information om grävning till fiberkabel. Nästa steg för att installera fibernät till er fastighet är att gräva ner slang för fiberkabel på er tomt. Vid er tomtgräns kommer. Anvisad slang ska användas.


En fiberkabel måste ha sökband. När kabeln plöjs ned kontrolleras marken först genom att dra en tjälkrok, och därefter en läggs slang (arna). Varningsnät har till uppgift att visa var kanalisationen ( slang och fiberkabel ) finns för.


Föreningen har valt att använda slang med mm ytterdiameter för all kanalisation. Den är inte UV beständig utan måste täckas med jord i hela sin längd. Entreprenören gräver in på din tomt tomten och lägger slang.


Slangen kommer ligga i ring utanför ditt hus till installation. Säsongen för att dra in fiber startar då marken är tjälfri och som tidigast i början av maj.


Instruktion för grävning och läggning av kanalisation ( fiber - slang ) på den. Vi kommer att göra. Som kund ansvarar du för eventuell grävning och förläggning av slang för fiber på egen tomt (=trädgård) fram till huset.


Du kan gräva och lägga ner slangen i. Fiber påverkas inte av väder och vind. Den ligger nedgrävd i marken och skyddas av jord och en hård slang. Fiberanslutningen är fullt förberedd inför den framtid. Sedan ingår det borrning av ett.


House of rym puff

Gräv därför ditt schaktningsdike med mjuka svängar vid riktningsbyte. När grävning och nedläggning av slang gjorts kan du fylla igen.


Varningsnätet har till uppgift att visa var slang och eventuell fiberkabel finns. Slangen förläggs med ett fyllnadsdjup av minst 55cm överkant slang till färdig markyta. Typfall 1: Slinga vid tomtgräns med en slang som skall vara anpassad i längd så.


Dessa fiberkablar kan man lägga i marken, dra i rör. Grävning och förläggning av slang, fiberkabel och söktråd till fasad närmast där vi går förbi med vårt schakt.


House of rym puff

Slang för förläggning av fiberkabel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.