fredag 9 augusti 2019

Hur vet man om det är batteriet eller generatorn

Kolla även kablar mellan generator, batteri, jordpunkter och startmotor, ofta mycket vunnet i att skruva loss och putsa. Batteri eller generatorfel?


För lite eller för mycket laddning, eller att batteriet har en kortsluten cell. Låt bilen stå på tomgång. Jorda mot samma punkt, t ex motorblocket.


Jag slår vad om att du får mycket högre spänning direkt på generatorn och.

Generatorn ( eller dynamon) omvandlar mekanisk rörelse från motorn till. Avlägsna bucklor på din bil – hur du blir en gör-det-själv-buckeldoktor! Mät vad generatorn laddar, kanske det är så att du behöver byta kolen i generatorn. Hur fungerar laddningslampan?


Hur kopplar man in skiljereläet? Bilens elsystem är vanligast ett volt system, men en generator. Ett batteri som urladdats - på grund av att du glömde slå ifrån strålkastarna eller för att generatorn är trasig - kan laddas upp igen till full kapacitet.


Då ett batteri nått.

Bilens generator kan också vara dålig, eller så drar bilen tjuvström. Den allra första indikation på att din generatorn inte fungerar är att batteriet blir urladdat. HUR FUNGERAR DET?


För generator med invändig fläkt kan man känna med fingrarna på remskivan ( avstängd motor). Testa koppla startkablar från annan bil till din och då sätter du såklart minusklämma på någon karossdel.


Funkar det då så vet du att du har. Undrar lite hur man kan veta om det är fel på generatorn eller batteriet ? Man kan i teorin säga att en bils generator på en normalstor bil med normalt bilbatteri.


Men bilens utrustning och bilens varv spelar in så att exakt säga hur lång tid. Hur vet man det och hur åstadkommer man det?


Det enklaste är att helt enkelt köra generator som motor med batteri eller laddare se ( generator på arbetsbänken). Billig generator eller OEM generator ? Det är alltså samma kvalitet som originaldelar men med annan logga. Växelströmsgeneratorn, eller generatorn som den.


Men batteriet är relativt nytt och generatorn fungerar bra. Oavsett underliggande problem eller vanliga problem känner du.


På det viset sparar du på miljön eftersom du slipper ladda upp med generatorn på tomgång.

Vet du vad det kan vara? Att vänta i kylan när du skulle ha lämnat barnen eller åkt till ett viktigt möte, är inte.


För att generatorn ska kunna göra det, krävs det att motorn arbetar hårdare. Ladda batteriet eller koppla bilen till en annan bil med startkablar och starta.


Men hur vet man att det är just batteriet och inte elsystemets näst viktigaste del. Om man tar hand om. Ligger problemet i batteriet eller i växelströmsgeneratorn ? Problem att starta?


Laddningslampan visar att generatorn laddar men du vet inte hur mycket eller hur lite den. Generator eller bilbatteri: Hur man berättar vilken del är problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.