tisdag 19 november 2019

Klotång millers

Somliga hundar har lång pulpa hur man än klipper, har man klippt ett tag utan att pulpan minskar i storlek, är det. Det är viktigt att klippa hundens klor regelbundet, då långa klor ökar risken för skador. Men vad ska du tänka på när du klipper hundens klor och hur ofta ska man. Ha gärna riktigt gott godis att ge hunden så att den associerar kloklippningen.


Att klippa klor kan vara knepigt, speciellt på en valp som inte är van. Hur tränar jag valpen till att känna sig trygg och lugn medan jag klipper?


Använd inte förrförra hunden klotång, den är troligtvis slö vilket resulterar i att du klämmer av klon. Härnäst behöver vi ha koll på pulpan, hos valpar är den där den ska vara. Foto: Så klipper du din hunds klor på rätt sätt En hundägare som inte följer.


Om hunden inte gillar kloklippning kan du börja med att vänja den att du håller den. Lär dig hur din kommentardata bearbetas. För långa klor kan orsaka många hälsoproblem för din hund.


Om du ska hämta hem en valp kan du, exempelvis, be uppfödaren visa dig hur man klipper. Först och främst skall du ha koll på att du har rätt sorts verktyg för din hunds storlek.


Katter som går ut ska man inte klippa klorna på men innekatter går bra. Om klorna får växa sig för långa riskerar djuret att fastna med sina långa klor. Detta följs av en tid på flera veckor då djuret måste ha krage och bandage. Om din hund ska sövas hos oss på Smådjurskliniken så hjälper vi till att klippa klorna gratis!


Klotång millers

Många hundar protesterar hejvilt när det är dags för kloklipp. I värsta fall blir det så krångligt att hundens klor får växa sig på tok för långa. Tycker du att det verkar krångligt eller vill ha någon som visar hur man gör, så är du varmt välkommen.


På denna sida går vi igenom hur du klipper klorna på din hund, varför du bör göra. När klorna blir för långa kan det vara obehagligt för hunden att gå, eller till och. Snittet ska ha en vinkel så att det matchar vinkeln klon har gentemot golvet. Beroende på hundens storlek kan du ha hunden i knät eller sitta nära hunden på golvet.


Med långa klor kommer även hundens hållning att bli felaktig och hunden kan få rygg- och. Hur du ska sköta pälsen på din valp bör du fråga uppfödaren om.


Hur gör du för att det inte ska blöda och få din hund att lugnt acceptera det? Dessutom ökar risken för klokapselbrott med onödigt långa klor som har.


Detta för att en ny klokapsel ska ha fritt fram att växa ut normalt och för. Långa klor brukar vara den vanligaste anledningen till klobrott hos hund. När hunden t ex klättrar upp för en sten kan klon fläkas av från pulpan på grund av hårt. Till den allmänna skötseln av din hund hör att du ska klippa hundens klor.


Många av de beskrivna fallen tycks ha ett flertal olika klorelaterade problem. En bra klotång ska vara skarp och ha bra precision. En hund som får för långa klor riskerar att bryta klorna. Hur ofta ska jag byta klotång?


Klotång millers

Hur långa klor har din hund (mm eller cm)? Har en Amstaff som är veckor som tyvärr nog haft för lång klor sedan han kom till oss som veckors valp. Vad ska jag göra för få hans klor normala? Det är faktiskt så att en del hundar har längre klor än andra.


Klotång millers

Undrar du hur man ska göra för att klippa hundens klor ? Det tar också mycket längre tid att bli färdig, så hunden måste ha tålamod. Låter du klorna bli långa ? Om jag stöter på hundar med långa klor brukar jag när tillfällen ges erbjuda mig att ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.